Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ

 



Jeffrey LevetJeffrey Levet

 International Gusi Peace Prize Laureate

[Asia’s foremost award and referred to as the Nobel peace prize of the East, conferred for services to global health and the dissemination of Hellenic thought]

Honorary President, World Philosophical Forum, Athens

Professor, Public Health & Health Diplomacy

European Center Peace & Development

 Εισαγωγή

Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (2009, ΠΦΦ) ιδρύθηκε στην Αθήνα με σκοπό να επαναφέρει στη συζήτηση  την ελληνική κλασική φιλοσοφία. Καθοριστική δε είναι η συνεισφορά του Ρώσου φιλόσοφου Igor Kondrashin στο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ ομως από το 2022 και μετά μπόρεi να επωφεληθεί από την συνεισφορά ΣΑΣ. Θα ήθελα να σημειώσω ότι κάποιες δραστηριότητες εκ μέρους μου στο γραφείο του Επίτιμου Προέδρου όπως και στο ετήσιο Διαλεκτικό Φόρουμ (13ο) θα συμβάλει σημαντικά στην οργανωτική του ανάπτυξη.

Σας προσεγγίζω με διάφορες σκέψεις όπως το ότι αν και ακούμε τόσους πολλούς πολιτικούς ισχυρισμούς περί επιτυχίας καθώς και ότι  υπέροχα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, η αλήθεια είναι δυστυχώς ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πεινάσουν, περισσότεροι άνθρωποι θα κρυώσουν μαζι με λιγότερη δουλειά για πολλούς, περισσότερη δουλειά για λιγότερες αμοιβές ενω για παραπολλους καθόλου δουλεια-ενώ η πληθυσμιακή ανισότητα θα αυξηθεί οι οικονομικές ανισότητες θα μεγαλώνουν.

Η αναβίωση της φιλοσοφίας θα αποβεί τελικά προς όφελος όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας. Μια όμως επένδυση στη φιλοσοφία εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από μερικούς πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς ενώ πρέπει να αναγνωριστεί η χρησιμοποίηση της ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, πρακτικό, εκπαιδευτικό, διπλωματικό. Η υποστηρηξη σας  να ειναι καταλυτικα.

H υποστήριξη και χριση ή όχι της φιλοσοφιας θα έχει μεγάλη σημασία που υπερβαίνει το εμπόριο και την πολιτική. Μπορρει να συμβάλλει στη δημιουργία ίσων όρων ανταγωνισμού, στον περιορισμό της διαφθοράς και στη διαμόρφωση πολιτικής. αντισταθμίζει τον αυξανόμενο αυταρχισμό. Η φιλοσοφία δεν θα ταΐσει την αγελάδα, δεν θα βουτυρώσει το ψωμί, δεν θα σβήσει δασική πυρκαγιά και δεν θα προσφέρει καταφύγιο ή νεα πατρίδα για τους άστεγους και τους πρόσφυγες αντίστοιχα. Μπορεί να βοηθήσει στην επανόρθωση της νοοτροπίας του κόσμου και στην επαναφορά της προοπτικής της κοινωνίας. Σε δικο μας κίνδυνο μπορεί να αγνοείθει!.



WORLD PHILOSOPHICAL FORUM-Παγκοσμιο Φιλοσοφικαλ Φορουμ

http://wpf-unesco.org/

Greek National Branch

Φιλοσοφικές ιδέες εκπαιδεύουν, εδραιώνουν και ενώνουν την Ανθρωπότητα

 

Η Ελλάδα παραμένει άπειρη ιστορική πηγή γνώσης

με εμπνευσμένη φλόγα?

 

Μια επιστήμη υπάρχει που πραγματικά ο άνθρωπος χρειάζεται!

Ονομάζεται φιλοσοφία! Διδάσκει στον άνθρωπο πώς να φτάσει σε  κατάλληλο μέρος στον κόσμο και από που ο καθένας μπορεί να μάθει τι πρέπει να κάνει για να γίνει άνθρωπος.

Ο Ιμάνουελ Καντ

 

Δύο σκέψεις

H φιλοσοφία πρέπει να δοκιμαστεί ως μια μέσο λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, πρακτικό, εκπαιδευτικό, διπλωματικό και άλλα ενω η αναβίωσή της φιλοσοφίας θα ωφελήσει την Ελλάδα και την διευθνη κοινωνία.

 

Το Κοινωνικο Κερδος

Η επένδυση στη φιλοσοφια κοστίσει λιγότερο από ένα πυραύλο κρουζ και  οδηγει σε ένα φωτεινότερο μέλλον για τα παιδια μας και τη παιδεια τους. 

Το 13ο Διαλεκτικό Συμπόσιο του ΠΦΦ Αθήνα, 2022

Υποστηρίξτε το World Philosophical Forum!

Μπορείτε να κάνετε αισθητή διαφορά!

“Όταν σας βρίσκει το κακό αδελφοί, όταν θολώνει ο νους σας, όταν βρίσκεστε σ’ αδιέξοδα ή στη μέση του δρόμου και δεν ξέρετε που να στρίψετε, γυρίστε πίσω και πάρτε γνώση, εφόδια και νερό απ’ τις πηγές κυρίως της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας”

Μην αγνοείτε την ευκαιρία!

Το 13ο Διαλεκτικό Συμπόσιο, Αθήνα, 2022

του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ

Του Ελλάδα ανοικει τον κύριο ρόλο να επιστρέψει στην Κλασσική Φιλοσοφία τον κόσμο και να διασφαλίσει το γυρισμος της αρχής του τα ΄΄πάντα  ρεί΄΄,  για να προστατεύσει το κλίμα, την γη και την ανθρωπότητα.

 

Το 12ο φόρουμ αναφερθικε στον εκλιπόντα Ακαδημαϊκό  Ευάγγελο Μουτσόπουλο, ο οποίος υποστήριξε σθεναρά το ΠΦΦ

.          

Προτεινόμενα Θέματα -Συζητήσεις - Δράσεις  στο 13ο Διαλεκτικό Συμπόσιο

·        Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και η μακροβιότητα  της ελληνικής γλώσσας  ως άπειρη ιστορική πηγή γνώσης και φλόγα που εμπνέει. Παραμενει άξιος  να δωσει έμπνευση για τη νεολαία, να ξαν-αποκτήσει ζωτική σημασία για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη που κινθινευουν και να εξασφαλίσει θέση στη λήψη αποφάσεων σε ατομικό, συλλογικό και οικονομικό-πολιτικο-κοινωνικό επίπεδο.

·         ·        Η Συμβολική ανακήρυξη του Σωκράτη ως πατέρα της δια βίου μάθησης λογο για να ξανακουστει ενα τραγουδι.

·         ·        Να σηζητηθει πως τα κακώς κατανεμημένο χρήματα επηρεάζουν και οδηγουν τη κοινωνίας προς τη οινωνικη ανοια και εναντιωντη φιλοσοφική προσενγηση.

·       ·        Να εξετάστει η Ελλάδα ως κοινωνία μάθησης στο δρόμο  του 3ου αιώνα με αναφορα του Χώρου Υγείας.

·         ·        Να εξεταστει το ψηφιακό αποτύπωμα στο κατώφλι ενός ηλεκτρονικού αύριο που θα καθορίσει τη συμπεριφορά, το επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας στο μέλλον και να δημιουργηθει ενα σχετικο Φιλοσοφικο Πλατφορμα.

  

ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η ΦΡΙΚΗ του κοσμου αυξανεται απο την εξελυξης της Κοινωνικης Ανοιας και καταγράφεται παντου οπως σημερα στη Ουκρανια (δημιουργώντας επισιτιστική κρίση, καταστροφή του πολιτισμού) και Μιανμαρ (εκτέλεση πολιτικών κρατουμένων) και στο παρελθων στη Καναδα και Αφρικη (κατάχρηση ιθαγενών παιδιών-αποικιοκρατία). Ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ οτι η λεγομενη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εχει ηδη καταγραφη επιστημονικα ενω πολυ δεν ακουγεται. Βαση τουτου Θα σηζητηθει τη παρουσια μιας  σχετικης ετισια ΚΗΡΥΞΗσ του  Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ με σκοπο να εξεταστει την Ευφυής σχεδιασμός και παράλογη συμπεριφορά του ανθρώπου.

Οποιαδήποτε νέα “παγκόσμια επαναφορά” χωρίς φιλοσοφία είναι καταδικασμένη να αφινει την ανθρωπότητα να κινείται προς περαιτέρω εξαθλίωση και καταστροφή αφου τους υποστηρικτές της παραμεινουν προσανατολισμένει στην κερδοσκοπικη ανάπτυξη  που γεννά την ανισότητα και την ευαλωτότητα.

Ας θέσουμε έναν «παγκόσμιο στόχο» που θα οδηγει στη μεταμορφώση τησ ζωής δια  τη φιλοσοφίας, παιδειας  και την υγεία για όλους μέχρι το 2030.

Υστερόγραφο

Για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, ο σύμβουλός μου η Πυθία λέει ότι για να υποστήριχθει το αίτημά μου πρέπει να είναι σύντομο για να διαβαστεί ή αν είναι μακρύ, πρεπει να ειναι πολυ πειστικό, ενδιαφέρον, να αποφευχθεί η ύβρις και να είναι ελαφρύ για να εξισορροπηθεί η παγκόσμια κατήφεια. Βαθιά στο κατακάθι του πρωινού μου καφέ βλέπω οτι το αίτημά μου είναι το μόνο που μπορεί να διαβάσει κάποιος του οποίου οι προσωπικοί στόχοι δεν είναι καθαροί και καλά διευκρινισμένοι. Ένα τελευταία μήνυμα SMS  από την εν λόγω Πυθία αναφέρει ότι εάν η επιτυχία των προσπάθειών  μου υποχωρεί τότε να ξέρω ότι η γεωπολιτική αξία της πρωτοβουλίας μου θα έχει αυξηθεί εκθετικά. Τότε εγώ θεωρώ ότι αυτό σημαίνει ότι έχω κάνει το καθήκον μου.

 

ΕΘΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 13Ο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΦΦ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Φιλοκαλούμεν γάρ μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»

Υποστηρίξτε το World Philosophical Forum!

H υποστήριξη και χριση ή όχι της φιλοσοφιας θα έχει μεγάλη σημασία που υπερβαίνουν το εμπόριο και την πολιτική.